Uitslag Spar Latje-Trap-Bokaal

25 april 2011 22:00

Op zaterdag 23 april stond de finale van de Spar Latje-Trap-Bokaal voor A en C-junioren op het programma. De finale zou worden gespeeld in de pauze van de competitie van Blue Boys ZM3. Helaas werd deze competitiewedstrijd afgelast. Waarom? Sneeuwstormen? Overvloedige regenval? Wie zal het zeggen. Ondanks de afgelasting van de wedstrijd van ZM3 ging de finale van het latjetrappen gewoon door.

Licht nerveus arriveerden Machiel Vries, Gerlof Slager, Rudmer Veenstra (alle drie van de A1), Jesse Mulder, Ard de Reus en Fokke de Jong (alle drie van de C1) op De Blauwe Kamp. Bij het inschieten werd de lat verbazingwekkend vaak geraakt, dat beloofde veel goeds. Besloten werd dat elke speler van 2 pogingen van 3 verschillende afstanden (11, 16 en 19 meter) mocht doen. De puntverdeling was: raak vanaf 11 meter = 3 punten, 16 meter = 5 punten en 19 meter = 8 punten.

De stress sloeg in de benen van de finalisten. Vanaf 11 meter wist alleen Jesse Mulder de lat te raken. Vanaf 16 meter was het al niet veel beter, alleen Gerlof Slager wist op de lat te mikken. Bij de laatste afstand speelde Machiel de Vries zijn troef uit: de bal spatte uiteen op de dwarsligger. Daarmee werd Machiel de winnaar van de Spar Latje-Trap-Bokaal.

De Spar Latje-Trap-Miss liet tot grote teleurstelling van de finalisten verstek gaan, het bleek dat zij er van uitgegaan was dat het Latje Trappen niet door zou gaan omdat de wedstrijd van ZM3 was afgelast.

Eindstand
1. Machiel Vries               8 pnt