Blue Boys ZM1 kampioen! - v.v. Blue Boys

Blue Boys ZM1 kampioen!

14 mei 2011 18:30


Blue boys ZM1 is op miraculeuze wijze tóch nog kampioen geworden.
Hier is het wedstrijdverslag en een deel van de foto's!

Nij Beets: 14-5-2011.
Verslag: Fokke Veenstra.
De meimaand wordt wel eens bestempeld als de meest spannende maand voor alle voetballiefhebbers. In de eredivisie is de spanning te snijden. Wie wordt er landskampioen?
Ajax? Twente? Wie weet?
Maar ook in het amateurvoetbal vallen deze maand de beslissingen. Wie wordt er in de 5e klasse C kampioen? Drogeham heeft de beste papieren en heeft slechts één schamel puntje voorsprong op de blauwhemden en Grootegast deelt de tweede plaats samen met de blauwhemden. Drogeham strijdt om het kampioenschap tegen ODV en Grootegast tegen onze vrienden uit Boornbergum. Blue Boys ontvangt vandaag de Lauwers. De uitwedstrijd tegen de roodzwarten werd maar liefst met 7-0 gewonnen. Onderschatting van deze tegenstander door de blauwhemden ligt natuurlijk op de loer. Trainer Klaas Jongsma kende geen personele problemen. Zelfs onze wereldreiziger Daniël Postma, die in de eerste seizoenshelft een belangrijke rol had gespeeld, had speciaal voor deze wedstrijd zijn reis onderbroken en zich weer aangemeld, maar wel met een gigantische trainingsachterstand.
En……zou Gert Jan Tolsma vandaag vlammen in zijn laatste wedstrijd in de hoofdmacht????
Nou, na drie speelminuten was de goalie van De Lauwers al tweemaal gepasseerd en wie was de doelpuntenmaker?? Ja, precies, onze trucker Gert Jan Tolsma en welke verrassingen had hij nog meer in petto? Achter het stuur kan hij natuurlijk allerlei mooie plannen bedenken en hij had deze week verzorger Jan Wynia niet meegenomen, dus het was lekker rustig!
Blue Boys speelde voor de wind en stond regelmatig voor het doel van De Lauwers.
In de 7e minuut verzond Sander Hoekstra vanaf links een mooie voorzet op Gert Jan Tolsma, maar hij knalde de bal hoog over het doel en even later nog een keer op de paal.
Blue Boys speelde dominant en toonde ontzettend veel strijdlust. Ja, ze moesten wel winnen om in ieder geval nog een kans te maken op het kampioenschap.
Toch kwam De Lauwers nog even terug in de wedstrijd. Merijn Zomers maakte een overtreding op de rand van het strafschopgebied. De vrije trap verdween over het Blue Boysmuurtje achter keeper Klaas Weening in de touwen, 2-1. Een minuut later vergrootte Blue Boys al weer haar voorsprong. Klaas Weening lanceerde een verre uittrap op spits Gert Jan Tolsma, die de bal op zijn borst controleerde en doorschoof op de attente Sander Hoekstra, 3-1. Blue Boys hield de druk op de ketel.
In de 20e minuut maakte Sander Hoekstra een lange rush door de verdediging en scoorde de 4-1. Op slag van rust scoorde Gert Jan Tolsma een hattrick uit een assist van de altijd hardwerkende Arno Landmeter met een lob over de keeper, 5-1.
De talrijke supporters werden vandaag wel verwend.
Ruststand: 5-1.

Na de thee speelde de Lauwers voor de wind en erg aanvallend, maar toen de grootste storm was geluwd, namen de blauwhemden weer het initiatief. Onze trouwe supporter Klaas de Groot stond in contact met een toeschouwer bij de wedstrijd Grootegast-Boornbergum en wist te vertellen, dat Boornbergum de leiding had genomen. Waarschijnlijk een concurrent minder!
In de 56e minuut scoorde Sander Veenstra de 6-1. Fantastisch en onze gasten gooiden de handdoek in de ring.
Reden voor trainer Klaas Jongsma om Jacob Miedema en Bart Jonckers te vervangen door Popke Hendrik Tolsma en u raadt het al: Daniël Postma. Bij deze stand kun je natuurlijk wel risico nemen. In de 70e minuut counterde Willem Wietse Kooi in de richting van het doel van de Lauwers en verzond een assist op Gert Jan Tolsma, die zelfs zijn vierde goal liet aantekenen 7-1. Zo werd het natuurlijk wel een onvergetelijke wedstrijd voor onze goalgetter Gert Jan Tolsma, die enthousiast werden aangemoedigd door zijn vrouw en zijn zoontjes Jeremy en Leeroy. In de 75e minuut kreeg hij een publiekswissel en een boeket bloemen van onze leider Willem Landmeter. Gert Jan trok als D-pupil voor het eerst het blauwe shirt om zijn schouders en ontwikkelde zich op zondagmiddag thuis op een trapveldje samen met zijn broertjes Albert, Harm en Cornelis onder leiding van overbuurman Oene v.d. Molen tot een zeer technisch vaardige speler. Goed voor vele doelpunten! Zijn scoringsdrift viel ook op bij ONT, waar hij drie jaar speelde. Na ONT verhuisde hij samen met Merijn Zomers naar Heerenveense Boys, waar zij slechts een jaartje verbleven.
Door zijn werkzaamheden als trucker op het buitenland lukte het niet meer om regelmatig te trainen. In ieder geval trainde hij te weinig voor een tweede en derde klasser.
Gelukkig zag hij wel kans om zonder training terug te keren bij zijn oude liefde op sportpark De Blauwe Kamp, n.l. Blue Boys. Op zijn dertigste zet hij een punt achter zijn voetbalcarrière, maar hij wil waarschijnlijk wel weer tegen een balletje trappen in een lager elftal. Gert Jan Tolsma was een topper met drie keer de Woudklankbokaal in de Blue Boysgelederen en had echt geen broertje dood aan het trainen. Met zijn nuchtere kijk op het spelletje kreeg hij geen kapsones. Bedankt voor jouw inzet en charme voor de voetbalsport!
Arjen Heida, die ook al in het tweede elftal had gespeeld mocht hem vervangen. Blue Boys bleef onophoudelijk aanvallen en dit resulteerde in 8-1 voor Sander Hoekstra. Onze topscorer liet in deze wedstrijd zijn derde doelpunt aantekenen. Geweldig!
Dit was tevens de eindstand.
En nu maar afwachten op de resultaten van onze tegenstanders. Boornbergum won van Grootegast (1-2) en Drogeham en ODV speelden gelijk (2-2), dus werden de blauwhemden onverwacht KAMPIOEN VAN DE 5E KLASSE C.
Nadat dit feit tot iedereen was doorgedrongen barstte de vreugde los. De geblesseerde Jelle v.d. Leeuw had zelfs stiekem confetti meegenomen en vice voorzitter Wieger Minkes had ook al rekening gehouden met een eventueel kampioenschap en overhandigde na alle felicitaties aan alle kampioenen een boeket bloemen. In de kantine werd het kampioensfeest voortgezet en vloeide het gerstenat rijkelijk (maar niet overmatig). De bakoven werd opgewarmd, zodat onze trotse kampioenen konden smullen van een warme hap. De feestvreugde kreeg een compleet karakter, toen Jelmer Kooyker ONZE HELDEN op een platte kar door ons dorp reed.
Na 15 jaar wordt Blue Boys zm 1 weer KAMPIOEN. O.l.v. trainer Sas v.d. Velde vierde Blue Boys zm 1 in Jistrum in 1996 haar laatste kampioenschap. In die tijd was Jan Hazenoot topscorer, die in datzelfde jaar de Woudklankbokaal kreeg.
De blauwhemden promoveerden toen naar de 6e klasse van de KNVB (de FVB werd in 1996 opgeheven) en kregen een kampioensreceptie aangeboden in café de Hoek.
Jan Hazenoot is vervangen door Sander Hoekstra met maar liefst 30 doelpunten in de bloei van zijn voetbalcarrière. Gefeliciteerd met dit resultaat en we hopen, dat het volgende seizoen in de vierde klasse ook weer lukt, Sander.
Voor de winterstop waren de blauwhemden koploper met maar liefst negen punten voorsprong op de nummer twee. Door de zeer ernstige blessure van Jelle v.d. Leeuw (dubbele beenbreuk) en de blessure van Bart Jonckers en door de reislust van Daniël Postma raakte het team uit balans. Binnen een maand was Blue Boys de voorsprong kwijtgeraakt met als dieptepunt het gelijkspel tegen hekkensluiter De Monnik. Net op tijd herstelde Blue Boys zich uit de neerwaartse spiraal. Bart Jonckers kwam weer terug in de verdediging en het zelfvertrouwen keerde met de klinkende overwinning op Boornbergum terug.
Blue Boys werd nimmer meer de koploper. Trainer Klaas Jongsma en Jelle v.d. Leeuw bereidden zich al voor op de nacompetitie (eerste periode werd gewonnen) en bezocht al een wedstrijd in Drenthe.
Van te voren rekende niemand meer op de titel. De druk lag volledig bij Drogeham. Waarschijnlijk was de druk te groot, waardoor ze gelijkspeelden tegen ODV.
Gert Jan Tolsma kan zich niet een mooier einde van zijn voetbalcarrière wensen, maar ik weet zeker, dat hij volgende seizoen de resultaten van zijn ploeggenoten in de vierde klasse zal blijven volgen.
Geen nacompetitie, maar een directe promotie naar de 4e klasse. Een nieuwe uitdaging. Ik kan nog nauwelijks wachten!voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!