Zaterdag 14-03 Jeugdvoetbal.

16 maart 2015 11:30


Zaterdag 14-03 moest onze jeugd zich weer eens van zijn goede kant kan laten zien. Het weer is kil en koud met een gure wind vanuit Noord tot Noord oost, niet het meest ideale weer om te voetballen. Onze jeugd denkt daar heel anders over en heeft geen moeite met deze weer omstandigheden.

F1 moest de zware wedstrijd aangaan in Veenwouden en met name de grote stap die dit talentvolle team moest maken van 4e klasse naar 2e klasse waren alle ogen op hun gericht.
De vele trainings arbeid en het plezier van dit team brengt ze waar ze nu staan. Met inzet en motivatie kom je heel ver. Veenwouden is altijd lastig en dat wed ook duidelijk tijdens de wedstrijd. Beide teams gelijkwaardig en met goed voetbal uiteindelijk eindigen op een keurige 1-1. Dan kun je met een goed gevoel terug reizen aar huis.

F2 moest aantreden tegen VV Bakkeveen en al snel bleek Bakkeveen een maatje te groot.
Vlotte combinaties en heerlijke puppillen strijd ging de 1e helft gelijk op en was Jan ook zeker positief over de verrichtingen van zijn team. De tweede helft had Blue Boys erg veel moeite en leek het of de puff er een beetje uitweg was gevloeid van onze puppillen die heel hard hun best deden om niet verder achterop te raken, heel veel strijd en plezier brachten Bakkeveen helaas niet aan het wankelen en verloren onze jongste telgen met 4-7.

E1  moest aan treden tegen V en V 68 E1, Jeffrey  en Anne hadden ook de handen vol om een goede opstelling te creëren. 1 van de belangrijke spelers is helaas langdurig afwezig zoals het er nu naar uit laat zien, toch gaan we ervan uit dat Pepijn weer snel de oude mag zijn. De wedstrijd had een zeer moeilijk begin en Blue Boys had erg veel moeite om het goede spel van de tegenstander te beantwoorden. Het leek wel of het merendeel van het team nog niet geheel waker was. Hierdoor was V en V steeds gevaarlijk en dit resulteerde ook in meerdere kansen, die uiteindelijk de 0-2 op het scorebord deed verschijnen. In de pauze moesten Anne en Jeffrey hard aan de bak om hun jongens scherp en gemotiveerd aan de tweede helft te laten beginnen.  Bij aanvang van de tweede helft was dit ook zichtbaar en gingen de boys opzoek naar de aansluitingstreffer met strijd en soms goede combinaties. Uiteindelijk lukte het de boys om de aansluitingstreffer te maken en konden ze op zoek naar meer. V en V geschrokken her pakte zich en ging meer en meer beter combineren en uiteindelijk de winnende goal liet aan tekenen, hierdoor verloor E1 met 1-3.

D1 - Opende D2 op papier een geduchte tegenstander. Dit bleek ook zeker uit het veld spel waar bij de teams zeer gewaagd waren aan elkaar.
Het spel ging op en neer met soms goed combineren en felle strijd gingen de teams elkaar positief te lijf. Blue Boys had het geluk aan zijn zijde zoals het hoort in een thuis wedstrijd, waar veel ouders langs de kant staan om hun pupil aan te moedigen. Blue Boys profiteerde van onoplettendheid van de tegenstander en maakte de 1-0 , maar uit het spel was zeker een gelijkspel verdiend geweest. Maar zoals het in voetbal gaat tellen de doelpunten en trok Blue Boys D1 aan het langste eind.


D2 trad aan tegen Grijpskerk D3. Voordat er werd aangevangen met de wedstrijd werden de spelers op en top gemotiveerd door hun leider Jan en Bart. De grote tegenstanders boezemden wel de nodige angst in bij sommige spelers de 2 koppen groter en fysiek lijkende tegenstander. Maar het team D2 liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en ging als team ten strijde, dit resulteerde in zeer leuk voetbal, werden vele combinaties gezocht om zo snel mogelijk de druk bij de tegenstander  neer te leggen, deze was dan ook bij vlagen even helemaal het spoor bijster. Als team brachten de dame en de boys het er erg goed vanaf en kon ernaar 10 min spelen de score worden aangetekend van 1-0. Grijpskerk leek zich toch enigszins wat te herpakken en ging wat compacter en met meer druk spelen. Echter liet onze D2 zien te fungeren als een team en brachten na 15 min spelen de 2-0 op het score bord. Na deze 2-0 leek het erop dat D2 wat ging verslappen en lieten ze Grijpskerk te veel in hun spel komen. De tegentreffer bleef dan ook niet uit en zowaar werd het 2-1, Grijpskerk ruikt bloed en deed wat ze moesten doen en scoorden vlak voor de pauze nog de 2-2 aan.
In de pauze werd louter positief door Jan en Bart ingesproken op hun spelers om toch weer scherp aan de 2e helft te beginnen. Bij aanvang werd er snel een doelpunt gescoord door Grijpskerk en stond D2 achter tegen de verhouding in. Toch lieten ze zich niet uit het veld slaan en gingen met goed teamwerk opzoek naar de aansluiting die ook werd gevonden. Door het goede teamwerk bleef D2 de boven liggende partij en won de wedstrijd met 6-3.

C1 moest uit naar RWF waar een geduchte tegenstander hun deed opwachten.
Uiteindelijk was RWF de betere en won dan ook met 2-0. 
Teake die op het laatste moment weer eens op moest treden als organisator bij niet voldoende spelers om mee te kunnen nemen. In allerijl en op het laatste moment Jelte nog kunnen toevoegen aan C, Hierdoor moest Jelte wederom 2 wedstrijden spelen wat voor hem zelf geen probleem is! maar wel een aanslag is op het jonge lijf van hem. Teake moest ook al zijn mede assistent missen waardoor hij het coachen niet voor de volle 100% kon uitvoeren.


B1 gemengd moest het opnemen tegen  Opende B1 twee ploegen zeer gewaagd aan elkaar.
Blue Boys ging voortvarend van start en tekende na een 10 min voetbal de 1-0 voorsprong op het scorebord en natuurlijk smaakt een vroeg doelpunt naar meer. Hellaas kwam aan deze wedstrijd een vroegtijdig einde na 20 minuten botsten keeper Wieberen en een speler van Opende met elkaar en bleef Wieberen roerloos liggen. De angst sloeg beide elftallen en leiders gelijk om het hart. Snel handelen was ook zeker van belang wat beide teams ook begrepen. Wieberen bleef liggen terwijl de zeer aangeslagen speler van Opende het met lede ogen moest aanschouwen hoe het met zijn tegenstander ging aflopen. Uiteindelijk heeft Arjen leider B1 (tevens vader Wieberen) verzocht om een ambulance, die dan ook zeer snel te plekke was om Wieberen te behandelen. Gelukkig liep alles met een sisser af en besloot scheidsrechter Janke om niet verder te laten spelen en staakte de wedstrijd bij 1-0 voorsprong na 20 min voetbal. (gelukkig gaat het allemaal weer goed met Wieberen).

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!