De Jeugd van Blue Boys van afgelopen zaterdag 21-03

23 maart 2015 15:30


Een mooie maar koude zaterdag ochtend stonden onze jongens en meisjes weer paraat in het veld thuis en uit, om wedstrijden te winnen. De ochtend is kil met een iet wat gure wind over de velden en lichte regen af en toe. Fantastisch weer om te voetballen en de strijd aan te gaan met de elementen.

F2.  Begon zijn thuis wedstrijd tegen JV Oostenburg F, een geduchte tegenstander met spierballen.Al snel werd duidelijk dat deze tegenstander voor onze F2 een maatje te groot was. Desalniettemin gingen de Boys en meiden er met de volle moet tegen aan en konden zo nu en dan ook laten zien dat ze geweldig kunnen voetballen. Goede combinaties en  passen bracht de schwung er lekker in.  Toch was het JV Oostenburg die dicteerde en de wedstrijd helemaal naar zich toe trok.  Helaas door alle inzet en goede coachen van Jan mocht het niet baten en verloren de jongens en meiden van Jan uiteindelijk met 0-8.

F1. Moest het opnemen tegen V en V 68 in een uitwedstrijd. Bij aanvang gingen de boys er flink tegen aan en maakten het V en V 68 met vlagen moeilijk. V en V 68 ging wat beter combineren en dat resulteerde al snel in een voorsprong. Echter was het Blue Boys die het spel wilde maken en door deze bevlogenheid te veel ruimte weg gaf, zodat V en V 68 nog verder uit kon lopen. In de rust moesten de coachen er flink tegen aan om hun puppillen enigszins weer aan de praat te krijgen. Onze kersverse F1 die 2 klassen hoger in niveau is geplaatst, heeft nu dan ook echt tegenstanders om rekening mee te houden. Helaas was V en V 68 effectiever in de afronding en wellicht hebben ze wat meer trainingsarbeid verricht om dit ook te kunnen.  Uiteindelijk naar een geleverde strijd was de eindstand  4-0 en keerden onze boys terug met lege handen.

E2. Moest uit tegen Drachtster Boys E10 en wist dat ze aan de bak moesten. Na een frisse start en met veel passie en goed voetbal,was het Blue Boys die het net al snel wist te vinden. Een echte droom start. Binnen 15 min stonden onze E2 boys al met 0-4 voor en was de wedstrijd voor sommigen al gespeeld. In de Pauze waren de coachen optimistisch en waarschuwden de boys om erom te denken dat de wedstrijd pas gespeeld is als het laatste fluitsignaal heeft geklonken.  Positief stapten de boys het veld in om de 2e helft winnend af te sluiten. Maar helaas ging dit snel anders en kwam Dr Boys zowaar terug in de wedstrijd en ging meer en meer beter en sneller voetballen. Het was of onze boys niet meer wisten hoe te voetballen.  En al snel kwam Dr Boys langszij en voerde de druk nog verder op(met wat hulp van de scheids). Uiteindelijk kregen Oebele en Gerrit in de 2e helft hun team niet meer aan het draaien en moesten de Boys genoegen nemen met verlies van 7-4.

E1. Thuis tegen het lastige Opende E2 een wat op gaande strijd van beide teams was het opende die door goed combineren en druk naar voren het onze e1 erg moeilijk maakte. Er werd gestreden voor elke grasspriet en beide teams deden dan ook niet voor elkaar onder. Onze boys maakten niet altijd gebruik van de ruimte die ze uiteindelijk toch kregen van opende, was hier meer mee gedaan dan was er zeker winst te halen. Echter was het Opende die de score opende en met voorsprong ging pauzeren. In de 2e helft stond er dan ook een geheel andere blik op onze boys gretig en fanatiek werden nu de passen en combinaties gezocht en dat resulteerde dan ook in de verdiende gelijkmaker, helaas was het onfortuinlijke binnen boys aanwezig en kwam Opende weer op voorsprong door een afketsende bal. Strijd moest en zou geleverd worden en dat gebeurde dan ook , de boys wilden niet verliezen en het leek ook op een gelijkspelletje af te gaan.  Maar weer waren onze boys onfortuinlijk en wis Opende in de laatste minuut de score in hun voordeel te krijgen. Een wat geflatteerde eindstand voor twee vechtende en gelijkwaardige teams die in het voordeel eindigde voor Opende in 2-3.

D1. Uit tegen het Groninger Zuidhorn D3 onze boys en girl stonden er helemaal klaar voor om deze wedstrijd helmaal naar zich toe te trekken. Echter was de tegenstander taaier dan men dacht.
Het wilde in combinatie niet echt vlotten en geregeld gingen passen dan ook mis. Het geluk was dan ook dat dit niet alleen bij onze boys gebeurde maar ook bij Zuidhorn. Onze boys kregen een paar mooie kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar helaas de echte scherpte ontbrak. Er werd te veel met de bal gelopen en hierdoor  was het spel niet goed. De ruimten werden niet goed gebruikt en of benut, bal verlies duels werden niet of nauwelijks gewonnen. Toch ondanks alle negatieve spel momenten kwamen ze ook niet echt in gevaar. Het wilde simpel weg iet bij de boys die normaal altijd goed en verzorgd voetballen. uiteindelijk bleef het bij een 0-0 en keerden ze met lege handen terug.


C1. Moest uit tegen WTTC C3 onze naaste buren. Al snel werd duidelijk dat WTTC de betere papieren in handen had. Onze boys en girls hadden het moeilijk en  kwamen al snel op achterstand. De kou en regen maakte het voor onze boys het er ook niet beter op. Bij vlagen werd er redelijk tot goed gespeeld. Het was alsof alles tegen zat en soms heb je van die dagen. WTTC ging voortvarend en onze boys hadden moeite met hun spel. Keer op keer wist WTTC het onze spelers moeilijk te maken en waren onze boys/girls helaas niet bij machte om zelf onder de druk weg te voetballen.
Zo nu en dan werden combinatie gezocht en werd er niet altijd scherp gespeeld en lieten onze boys het spel bepalen door WTTC. De wil om te winnen was bij WTTC groter dan bij onze boys/girls. Toch waren er zeker goede momenten en waren er kleine kansjes om langszij te komen. Echter WTTC speelde compact en verdedigde goed hierdoor kwamen onze boys en girls er niet door en verloren uiteindelijk met 3-0.

B1. Uit tegen Drachtster Boys B4, altijd een lastige tegenstander met vaak goede spelers die het net niet kunnen halen bij de selectie teams van Dr. Boys. Strijd en combinerend voetbal moest worden neer gezet om Dr. Boys te  dwingen anders te spelen. Helaas was het Dr. Boys die de druk op zocht en uiteindelijk onze boys  en girls wilde verassen.  Met niet altijd oogstrelend voetbal waren het onze boys /girls die het beste van het spel hadden en ook alles in het werk stelden om eens duidelijk te maken dat er niet met hun gesold hoefde te worden. Met strijd en vaak leuk voetbal en goed teamwerk werd Dr.Boys tegen de zogenaamde muur gezet en wist niet precies hoe ze ermee om moesten gaan. Uiteindelijk was de eindstand in het voordeel van onze boys en girls met een klinkende overwinning  van 1-3.

Super allemaal voor jullie inzet in dit prachtige koude weekend!

 

Jullie correspondent.  

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!