Onze jeugdwedstrijden van zaterdag 28 maart.

30 maart 2015 12:30


De jeugd ging in een mooie ochtend zon de strijd der elementen aan uit en thuis.

Jeugd wedstrijden  van zaterdag 28 maart.

 

F2. moest uit naar ONT en aantreden tegen de geduchte tegenstander in de competitie.
ONT F3 is niet voor niets de nummer 3 en liet dit ook vanaf het eerste fluitsignaal merken.
Onze boys hadden heel veel moeite om de bal in de ploeg te houden en moesten keer op keer achter de ONT spelers aan om hem weer terug te winnen. Ondanks dat ONT een overmacht vertoonde in spel en scherpte, ware onze boys er niet gelijk van onder de indruk en gingen de strijd lekker aan.
Toch moesten ze het hoofd buigen voor deze tegenstander die zeker een maatje te groot was en keerden onze boys met een 7-2 nederlaag huiswaarts. Volgende keer opnieuw proberen om de puntjes in eigen huis te houden.

F1.  speelde thuis de wedstrijd tegen Oerterp F1 en op papier een gelijkwaardige tegenstander.
Duidelijk was dat het goed spelende team van oerterp voor de volle winst wilde gaan. Maar ondanks oerterp zijn wil om te winnen,  voetbalden onze boys zich onder de druk uit en lieten zien waarom zei in de 2e klasse thuis horen, strijd, goedvoetbal en een portie enthousiasme lieten onze boys oerterp duidelijk zien dat het niet weggegeven werd! Er werd zonder meer heel veel strijd geleverd en de wedstrijd ging ook lekker heen en weer. Beide teams waren absoluut aan elkaar gewaagd en zetten alles op alles om niet te verliezen. Toch was het oerterp die aan het langste eind trok en met in de laatste minuut met de volle winst naar huis te gaan. Zo werd helaas jammerlijk verloren met 2-3 en hadden onze boys meer verdiend dan verlies, gelijkspel was zeker op zijn plaats geweest.

E2. Nam het thuis op tegen ONT E3 ook hier geld dat ONT altijd een niet te onderschatten tegenstander is. Toch ware onze boys er op gebrand om de winst in eigenhuis te houden. Tactisch spel en goed voetbal wat hun geleerd wordt werd door Bart, werd ten uitvoer gebracht en bracht keer op keer ONT aan het wankelen. Goede combinatie, enthousiasme en de drijf om te winnen was hier ook heel duidelijk aanwezig, als team een prestatie neerzetten was het uitgangspunt.
Met vele aanvallen werd uiteindelijk de tegenstander getrakteerd op een duidelijke nederlaag van 3-1 winst voor onze boys.

E1. ging naar RWF en deze tegenstander is erg goed en sterk bezig de laatste weken. Toch waren onze boys er op gebrand om na 2 thuis nederlagen de winst nu eens naar zich zelf toe te schrijven.
Strijdbaar gingen ze van start en RWF liet zich hier ook  van zijn goede kant zien. Onze boys probeerden de score te openen en met bij vlagen goed voetbal werd dit dan ook beloond.
De strijd ging lang gelijk op en even leek het erop dat de winst mee naar huis kon worden genomen.
Het team had een doelstelling die helaas niet werd gehaald en moesten ze met een negatieve eindstand weer naar huis. Toch was er tevredenheid over het spel en weten onze boys dat hun beurt zeker gaat komen om de eindstreep straks met winsten te behalen.   Helaas ging deze wedstrijd dan wel verloren in 2-1 toch blijven de boys strijdbaar.

D2. ging op visite bij Oerterp D3 om de strijd aan te gaan. Oerterp op papier de koploper en gevolgd op kleine afstand door onze boys en girl. Strijdbaar als ze zijn want er is een mogelijkheid om kampioen van deze competitie te worden. Oerterp was daardoor allerminst onder de indruk en ging ook de strijd aan met onze boys en girls. Het voetbal was strijdbaar maar liet in opbouw en combinaties zo nu en dan wat te wensen over. Oerterp wilde hiervan profiteren en bleef de druk opzoeken om onze boys en girl te verassen. Als combinaties niet lukken dan moet er gewerkt worden en dit laatste werd ook gedaan. Keer op keer ging het als een golf heen en weer, dan weer Oerterp en dan weer onze boys en girl. Uiteindelijk trok Oerterp aan het langste eind en ging met de winst er vandoor. Onze inspiratie blijven gefocust op het binnen halen van de kampioensbeker dat was ook na het verlies van 2-1 duidelijk het moto. (Rene maak je maar klaar voor de extra frikadel).

C1. nam het op tegen Roden C3 een tegenstander waar maar weinig informatie over was. De boys en girls zagen een zeer gemotiveerd Roden de warming up doen en dat inspireerde hun ook om de warming up strakker in te zetten. Want het is als strak aan de warming up begint dit ook in de wedstrijd terug zult vinden. Duidelijk was in de eerste 10 min dat het een strijd ging worden en was de druk op onze boys en girls ook zeker aanwezig en liet Roden zien dat het ook kon voetballen.
Maar naar een 10 minuten een aantal mogelijkheden waren het onze boys en girls die de score openden. De meiden van Blue Boys speelden en goed partij en lieten de tegenstander vaak zien dat meiden niet onder doen voor de jongens. Hun charme offensief en onderschatting van de spelers van Roden deden onze meiden op bloeien tot echte killers en lieten ze dit keer op keer weer zien. Als collectief werd in 1e helft een goede partij voetbal neergezet en liep Roden constant achter de feiten aan.  Roden kwam er geheel niet aan te pas in de 1e helft maar ook in de 2e helft domineerden onze boys en girls met ferme. Toch sloop er wat gemakzucht in en liep het grootste gros in de laatste minuten mee naar voren en verlieten daarmee hun positie en kwamen de gemaakte afspraken niet meer na. Niet dat dit uiteindelijk invloed had op het wedstrijd verloop, maar toch kwam Roden er nog een keer heel dichtbij en moest de keeper 1 x keer tot het uiterste gaan. De wedstrijd werd uiteindelijk verdiend gewonnen met  maar liefst met 8-0.

B1. ging op bezoek bij Oerterp waar zei de B2 in de strijd om de elementen op het voetbalveld tegen kwamen. Onze gemengde team B1 is bezig met een goede reeks en laat hierdoor ook zijn/haar kampioensinspiraties gelden. Strijd en leuk voetbal als team brengt je soms heel ver en dat was wat ze ook lieten zien. Oerterp werd niet overklast maar werd gedwongen om anders te spelen en ook hier was onderschatting weer het dilemma. Het veelvuldig bal bezit en strijdbaar voetbal bracht onze boys e girls constant in een goed positie om met een volle winst naar huis te kunnen keren.
De strijd ging dan ook eerst lekker gelijk op en leek het zowaar een mooie voetbal ochtend te worden. Uit eindelijk waren onze jongens en meiden te sterk en gingen met de inspiratie en de winst naar huis, er werd gewonnen in Oerterp met 2-4.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!