Verslag van de wedstrijden van onze hoofdmachten!

31 maart 2015 15:15

Van zaterdag 28-03 en Zondag 29-03

Blue Boys Za 1 verliest in wijnjewoude van ODV.
De wedstrijd begint om 14.30 met regen en harde wind en kou, dus is het van belang om langs de lijn maar eens een goede jas en muts aan te trekken. (Hopende dat de wedstrijd mij warm kan houden)
De eerste 15 min beginnen bij de teams voortvarend en lijken redelijk aan elkaar gewaagd, met verschillende mogelijkheden aan beide zijden. Het spel van ODV was zeker beter en verzorgder dan bij Blue Boys. Na 15 minuten spelen was het ODV die de wedstrijd ging dicteren met een vrij jong en fit getraind elftal zijn ze duidelijk van plan om hun wil Blue Boys op te leggen. Combinaties en veldspel werden door ODV goed en scherp uitgevoerd. Blue Boys had op dit spel weinig antwoord en bleef helaas veel de lange bal spelen tegen beter in, want alle ballen die via pas of het hanteren van de lange bal werden gegeven en waren prooi voor ODV. Door deze manier van spelen en het missen van een 3 tal toch zeker niet onbelangrijke spelers was Blue Boys gewoon  niet bij machte om het tij te keren. Blue Boys miste kracht en spirit om deze wedstrijd in een goed resultaat af te sluiten. ODV was keer op keer sterker en sneller met ook nog zeer jonge spelers in de voorste linie.  Onze backs hadden hierop geen enkel antwoord en moesten toe zien hoe ODV de wedstrijd in eigen hield. Terwijl thuis in Nij Beets het er geheel anders uit zag en Blue Boys bepaalde wat er gebeurde. Nu hadden de supporters van Blue Boys moeite om hun warm te houden met de slechte prestatie van hun team. Ondanks de kou regen en harde wind was het dan ook dik verdiend dat een scherp en fit getraind ODV Za1, de volle winst binnen haalde en met maar liefst 4-0 Blue Boys naar Nij Beets terug stuurde.

Blue Boys Zo 1 moest op bezoek bij Boornbergum Zo 1
Een slecht bespeelbaar veld en slechte omstandigheden werd aangevangen om 14.00 uur. Boornbergum ging zeer voortvarend van start en liet naar maar  8 seconden  de

1-0 al aantekenen. Deze snelle opening beloofde niet veel goeds, maar Blue Boys rechte zijn rug en vocht zich dan ook weer terug in de wedstrijd. Goede aanvallen werden helaas niet verzilverd door Blue Boys die na 10 minuten dan ook wel weer langszij had kunnen komen.  De wedstrijd vervolgde in een harde strijd en waar zo nu en dan ook op het scherpst van de snede werd gestreden. Het jonge Blue Boys deed totaal niet onder voor Boornbergum en hadden dan ook zeker een goaltje verdiend.  Gedurende de titanen strijd waren er steeds een aantal zeer vervelende overtredingen die bij sommige spelers irritatie op wekten. (wat ook te horen viel) Een scheidsrechter die totaal de wedstrijd niet in de hand had, liet een overtreding met gestrekt been op een van de Blue Boys spelers zonder kaart ( waar rood op zijn plaats was)dan ook gewoon doorgaan. Volgens de scheidsrechter was het zijn 1e keer (maar met gestrekt been om iemand moetwillig te blesseren is gewoon rood ). Wellicht dat deze actie van de scheidsrechter carte-blanche gaf om meer van dit soort van overtredingen toe te laten. Blue Boys wilde zijn achterstand om buigen, maar kreeg dit niet voor elkaar door het harde spel van sommige spelers van Boornbergum. De Scheidsrechter blameerde zich totaal om een speler van Blue Boys uit het veld te sturen en de zelfde speler als eerder van Boornbergum met een soort van gelijke charge te laten staan en af te doen met geel. Dit alles kwam het spel niet ten goede en dikwijls loopt zoiets dan geheel uit de klauwen. Wat dan ook gebeurde met een zeer forse overtreding op een van de spelers van Blue Boys die hierdoor de wedstrijd niet kon vervolgen.  En wederom werd het afgedaan met een simpele vermaning en kreeg de speler van Blue Boys een gele kaart?(te veel emotie). Ook hier had de speler van Boornbergum minimaal rood moeten hebben. De scheidsrechter  was met deze actie dan ook geheel het spoor bijster en liep in het veld of dat hij niet wist dat het om voetbal ging. Zelfs een doorgebroken speler werd afgedaan met een gele kaart en met de uitleg dat hij geen vrije doorgang had. Nou dan heeft hij een andere wedstrijd gezien dan wij dat hebben.
Waar twee rode kaarten voor Boornbergum zeker op hun plaats waren geweest.

( jammer dat zulke scheidsrechters zich niet beter manifesteren voor de KNVB).
Boornbergum won de wedstrijd uiteindelijk onterecht met 2-0.

De correspondent.