Wedstrijden jeugdafdeling van zaterdag 04-04

7 april 2015 13:45


Super trots op onze jongens en meiden!

F2 thuis tegen RWF F2 een zeer leuke wedstrijd om naar te kijken. Twee jonge teams die vol passie en inzet de bal willen veroveren. Al snel bleek toch Blue Boys een maatje te groot te zijn en waren zij ook steeds zeer gevaarlijk voor het doel van hun tegenstander. Elke aanval was dreigend en RWF kon geen vuist maken om het onze jongens moeilijk te maken. Toch kwam RWF zo nu en dan toch erg gevaarlijk uit en maakten ze het onze boys behoorlijk moeilijk die dan ook alles op alles moesten zetten om tegen goals te verkomen. Dit lukt vrij goed en de wedstrijd werd ook verdiend gewonnen met 5-1.

E1 moest het vandaag opnemen tegen Drachten E3.
De mannen van E1 waren er vandaag op gebrand op de drie punten in Nij Beets te houden. Na een wedstrijd bespreking en een goede warming up gaf scheidsrechter Klaas Wiersma het start sein voor aanvang van de wedstrijd. De mannen van E1 voetbalden goed en dit zorgde al snel voor de eerste kans voor onze E1. Maar geheel onverwacht kwamen de gasten op 0-1 door een verlengde bal bij een corner. De E1 stroopte de mouwen nogmaals omhoog en gingen met goed en verzorgt voetbal opzoek naar de gelijkmaker. Maar helaas bij een corner voor de gasten ging de bal in eigen doel dus 0-2. Na de wel verdiende pauze met ranja en koffie, ging de E1 snel opzoek naar de aansluiting treffer dit resulteerde al snel in 4 kansen maar helaas stond de keeper van Drachten in de weg. Na goed ingrijpen van Jelmer en een goede pass van hem op Pepijn die goed uit de rug weg liep van zijn tegenstander kwam de E1 op 1-2. De mannen van E1 gingen weer vol opzoek naar de 2-2 ,maar het leek wel of de keeper van Drachten magneet in de handschoen had. Uiteindelijk kwamen de gasten op 1-3 door bij een corner de afvallende bal goed hard onderkant lat binnen te schieten. De mannen lieten de kopjes niet hangen en gingen weer opzoek , maar helaas was de tijd verstreken. Ondanks het goede spel waren er weer geen punten voor de E1, maar op de manier er wordt gevoetbald zal dit niet lang meer duren.

E2 moest uit tegen Suameer E1 op papier en in de praktijk een moeilijke opstakel.
Bij aanvang van de wedstrijd ging het toch redelijkerwijs gelijk op en wisten de boys zich keer op keer uit de druk van de tegenstander weg te spelen. Echter was het wel duidelijk dat deze tegenstander niet thuis hoort in deze competitie en een maatje te groot zijn. De boys van Oebele en Gerrit konden niet voorkomen dat de tegenstander vrij snel de weg wist te vinden naar de goal en uiteindelijk al snel op voorsprong kwam te staan. Het was ook een hels karwei om de tegenstander tegen te houden maar door goed verdedigend werk en samenspel was het zeker de moeite waard om de jongens aan het werk te zien. Suameer liet duideklijk zien de meerdere te zijn en ook niet voor niets de aankomende kampioen te zijn. Helaas voor onze boys moesten ze met een ruim verlies van 11-1 weer naar huis keren.


D1 nam het op tegen Bakkeveen D1 een tegenstander waar rekening mee moest worden gehouden. De wedstrijd gaf een mooi en goed beeld, dat beide teams niet voor elkaar wilden onderdoen. Goede aanvallen en mooie combinaties waren dan ook veelvuldig aanwezig bij beide teams. Bakkeveen leek snel de voorsprong te willen nemen, maar stuiten op een goede verdediging van Blue Boys. Blue Boys ging steeds beter combineren en waren dan ook gevaarlijker dan Bakkeveen. Er werd zowaar in Barcelona achtige driehoekjes gespeeld en wat dan ook zeker het aanzien was. De wedstrijd golfde op en neer en telkens als het weer gevaarlijk was waren het de verdedigers van beide kanten die dit wisten te pareren. Toch was over de hele linie Blue Boys de betere en liet er dan ook geen gras over groeien en wilde de partij gewoon winnen. Uiteindelijk werd er verdiend gewonnen door ons boys en girls met 2-0.D2 ging thuis de strijd aan met TLC D3 een team met grote en stevige spelers. Onze boys en girl waren hier ook wel een beetje van onder de indruk. De eerste kansen waren voor Blue Boys maar een zeer goed keepende goalie wist de ballen echter goed tegen te houden. Dit wekte enige frustratie waarbij het spel niet werd uitgevoerd zoals het eigenlijk zou moeten. Het was dan ook geheel tegen de verhouding in dat TLC zeer snel in de 1e helft orde opzaken stelde en snel uitliep naar een voorsprong van 2-5. In de pauze moest Jan alles eraan doen om de kopjes weer om hoog te krijgen, want hoe kun je een 2-5 achterstand ombuigen? Nou dat wisten onze boys en girl heel goed met goed verdedigen en messcherpe aanvallen en geweldige één tweetjes wisten ze in een rap tempo de wedstrijd te kantelen. Toch bleef TLC gevaarlijk en bleven lang de voorsprong houden. het waren de boys en girl die er echt alles aan deden om niet te gaan verliezen en uit eindelijk naar heel veel inzet, strijd en goed voetbal werd er maar liefst een eindstand genoteerd in voordeel van onze boys en girl van maar liefst 8-6. 


C1 moest uit naar en tegen TLC C3. deze wedstrijd kende helaas een slechte beurt van de meiden en jongens. Na vorige week een goede wedstrijd beloofde ook deze wedstrijd een mooie afloop te krijgen. Maar helaas de inzet en de tegenstander dicteerden de wedstrijd en lieten onze jongens en meiden alle hoeken van het veld zien en waren niet opgewassen tegen TLC. Teake en Alex hadden er handen vol aan tot ergernis aan toe. Voetbal moet passie zijn, inzet hebben en tevens de wil hebben om te winnen ondanks dat een tegenstander beter is. Trainen is wellicht 1 van de grootste oorzaken en het willen luisteren naar je coach om uit te voeren wat er van je verlangt wordt. weg geven van een wedstrijd hoort niet thuis in voetbal. Maar ook een tegenstander kan beter zijn wat ook hier zeker aan de orde was. Onze jongens en meiden moesten ontevreden terug reizen met een negatief resultaat van 7-2.


B1 nam het thuis op tegen ONT B2 en dit beloofde ook een zekere mooie wedstrijd te gaan worden. Strijd en goed voetbal van beide teams was hieraan dan ook ten grondslag. Beiden wilden niet onderdoen voor elkaar en gingen keer op keer opzoek naar hun doelpunt. De wedstrijd bleef lang in evenwicht waar er voor beide teams genoeg mogelijkheden waren. Toch waren onze meiden en jongens duidelijk en wilden absoluut de winst behalen. Uit een beter samenspel waren onze meiden en jongens gevaarlijker en hadden uiteindelijk de winst sneller naar zich toe moeten trekken. De wedstrijd was leuk om naar te kijken waar passie en strijd en goed voetbal in samenwerking uiteindelijk de winst bracht van 2-1.Alle teams bedankt voor jullie inzet van het afgelopen weekend.

De correspondent.
Willen jullie ook een verslag van jullie team? stuur dit dan in naar correspondent.blueboys@gmail.com
maximaal 400 woorden foto is toegestaan in jpeg, PNG

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!