Blue Boys van zaterdag 11-04,

13 april 2015 10:45

Bekerstrijd voor onze D1 en F1

F1 neemt het op tegen Surhuisterveen F1 in de noordelijke beker ronde.
Bij aanvang van de wedstrijd zijn alle spelers op en top gemotiveerd en willen niet anders dan graag het veld in om hun prestaties te doen slagen. De goede warming-up van beide teams laat ook duidelijk zien dat ze er klaar voor zijn.  09.00 uur en er wordt afgetrapt op sportpark de blauwe kamp, onder een mooie ochtend zon is de strijd los gebarsten. Beide teams zoeken snel de aanval en weten bij regelmaat beide keepers van zowel Surhuisterveen als ook Blue Boys te trakteren op mooie ballen die door beide keepers zorgvuldig werden verwerkt. (Wellicht dat de komst van de scout van SC. Cambuur hier iets mee had van doen). De strijd ging gelijk op en Blue Boys had een beetje meer veld overwicht,  door het snel en goed combineren van de spelers.  Deze goed lopende acties resulteerden dan ook in een mooie stand voor de rust waar de coachen David en Marise goed mee konden leven. Na de rust hadden de coachen een kleine omzetting gedaan in het veld en dit moest de genade slag eventueel gaan geven! Maar niets was minder waar de Surhuisterveen meiden en jongens vochten hun helemaal terug in de wedstrijd en zetten onze boys met de rug tegen de muur en kwamen op gelijke hoogte. Nu was de strijd helemaal zichtbaar en waren het onze boys die keer op keer de aanval zochten, want ze wilden alleen maar winnen.  Maar Surhuisterveen was taai en liet duidelijk zien zich met een nederlaag niet naar huis te willen laten sturen. Lang ging de strijd gelijk op, maar uiteindelijk gaf  de inzet en de wil om te winnen de doorslag en wonnen onze boys met 4-3 en mogen ze verder bekeren.

D1 zij speelde de beker strijd tegen Anjum D1
Ook zij trapten af met geweldig voetbal weer.  Anjum was duidelijk en zocht heel snel en met goed voetbal de aanval. Op deze aanvallen had het middenveld geen enkel antwoordt en stonden de verdedigers zo tegen over een overmacht van spelers van Anjum.  Anjum had weliswaar een paar C spelers in het team  wat niet moet uit maken. Zelf moet je het initiatief nemen om het tegenstanders moeilijk te maken als ze groter en of beter zijn moet je ook alles willen geven.  Keer op keer kon de tegenstander zo door het middenveld heen wandelen en zochten veelvuldig hun zeer goed spelende spitzen.  Deze lieten er dan ook geen gras over groeien en scoorden er lustig op raak met de ene mooie naar de andere combinatie. (een ware lust om te kijken). Voor de rust halverwege de 1e helft waren er reeds spelers die de moed helemaal lieten zakken en natuurlijk als je 7 doelpunten achterstaat is het terug komen op gelijke hoogte tegen zo'n ploeg eigenlijk onmogelijk.  Er moest wat gebeuren en beide coachen hebben dan ook hun visie hierover gegeven. Dit had enig effect waarbij de creatieve speler die normaal gesproken op het  middenveld staat nu de zaak achterin moest klaren. Maar wederom was het bij sommige spelers of dat ze er geen geloof in hadden en keer op keer de defensie een aanval te verwerken kreeg. Maar door het zeer kordate optreden van de gelegenheid laatste man werd erger voorkomen. Na de laatste wissel kwam er weer wat vuur in de wedstrijd en werden zowaar aanvallen nog afgeslagen. Toch was het Anjum die met fleer en mooi voetbal de winst geheel verdiend naar zich toe trok en naar huis ging met een 0-9 overwinning. Voor Blue Boys bleef er niets anders over om uit te huilen en zich weer te gaan richten op de volgende competitie tegenstander.