Verslag D1, C1, B1

11 mei 2015 12:00

Hebben jullie verhalen en of wedstrijdverslagen stuur deze dan door naar
correspondent. blueboys@gmail.com

Jeugdwedstrijden 09-05,

Vandaag een mooie dag om te voetballen, niet te koud en geen bakken met regen.
Onze jeugd heeft nog volop de mogelijkheid om te schitteren bij hun wedstrijden in het laatste stukje van de competitie. Waar het voor de een reeds gespeeld is en geen belang meer zit in de competitiestand! Is  ervoor een paar teams nog van alles mogelijk.

Zoals onze F1 namelijk. Zij doen nog volop mee in de bekerstrijd waarin zij hun reeds geplaatst hebben voor het eindtoernooi op  6 juni in Steenwijk.
Zo doet ook het team D2 van Jan en Bart nog mee om de strijd in het behalen van een mogelijk 1e plaats. En onze B1 gemengd van Arjen en Andries doen nog mee om de prijzen in de competitie.
Dus als het een beetje kan, kom hun steunen bij de laatste wedstrijden en volg het uit of thuis programma op het jeugdnieuws.

Vandaag za 09-05
2 uitwedstrijden en 1 thuis wedstrijd.
We beginnen met de uitwedstrijden.

D1 moest aantreden tegen Pelikaan en op papier niet het beste team. Met een goed gevoel werd dan ook afgereisd naar Pelikaan om daar de wedstrijd te spelen. Deze wedstrijd was cruciaal om mee te doen om de 1e plaats. Maar Blue boys werd bij de lurven genomen en wist niet zo goed om te gaan met een ander beeld dan wat ze in hun koppies hadden. De strijd werd dan ook beslist in het voordeel van Pelikaan met 4-3.

C1 ging op bezoek bij de koploper en wilde eigenlijk een stunt uithalen.
 Voor C1 staat er namelijk niets op het spel en dat was ook de motivatie om deze wedstrijd anders te benaderen. Iet wat laat werd er vanaf het parkeer terrein richting  Waskemeer gereden, alle meiden en jongens waren aanwezig om de strijd aan te gaan met Waskemeer C2.
In de kleedkamer was duidelijk een sfeer van gezonde agressie om niet afgeslacht te willen worden. Bij aanvang van de wedstrijd waren het de meiden en jongens van Blue Boys die het initiatief namen en Waskemeer het heel erg moeilijk maakten. Twee dotten van kansen die helaas niet het net mochten raken (puur pech) en met een geweldige inzet bleven ze ervoor gaan. Waskemeer had 1 actie nodig  wat voor hun ook een mooi doelpunt  opleverden. Even leek het erop dat Blue Boys het kopie ging laten hangen, maar dat was even omdat ze de organisatie wilden aanpassen. Dit deden ze trouwens erg goed. In de pauze werd er gemotiveerd toegesproken om het spel te blijven maken en alles op alles te willen zetten om die aan sluit treffer te maken, want winst zit erin tegen dit Waskemeer. Bij aanvang 2e helft was ook duidelijk dat Waskemeer probeerde de ruimte te zoeken, maar daar niet in slaagde door het goede verdedigen van de achterhoede. Waskemeer ging zij veld bezetting veranderen en dat was de winst voor onze verdediging. Misschien wel de beste speler van hun kant kreeg geen kansen meer. Toch was het Waskemeer die doel trof na een minder goede terugspeel bal op de keeper, die dan ook fors in botsing kwam met de tegenstander en waardoor de bal tergend langzaam in de goal rolde. Ook na de 2 -0 bleef Blue Boys het spel maken en wat ook nu weer resulteerde in domme pech. Er moest wel een engeltje op de goal zitten van Waskemeer.
Deze sportieve wedstrijd werd helaas in het nadeel van onze meiden en jongens beslist in een geflatteerde  2-0 nederlaag.  Maar super gedaan om de aanstaande kampioen het zo moeilijk te maken.

B1 kreeg thuis de gedoodverfde koploper op bezoek.
Maar onze Boys en Girls hadden een ander scenario in hun hoofd en wilden deze winnen, want dat bracht hun op gelijke hoogte met ODV om de strijd.
Deze wedstrijd was allerminst zaai wat de verdienste was van de beide teams die er helemaal voor gingen. Goed lopend combinaties en samenspel waren dan ook aan de orde van deze wedstrijd. ODV leek in veld overwicht wat beter, maar wist dit niet om te zetten. Misschien was juist het teambelang bij Blue Boys B1 wat groter en lieten de boys en girls zien wat ze het afgelopen jaar geleerd is op de trainingen(met dank aan Bart). Inzet en passie en willen werken voor elkaar kan een team tot grote hoogten jagen zo ook in deze wedstrijd. Door deze insteek werd dan ook gewonnen met 5-4 van de koploper en is op doelsaldo Blue Boys virtueel koploper met nog 1 wedstrijd tegaan.
Natuurlijk wensen we B1 heelveel succes en rekenen dan ook op mega veel supporters op deze laatste alles beslissende wedstrijd.

Uw correspondent vv Blue Boys.