Blue Boys B1 grijpt net naast beker

29 mei 2015 21:45

In een herfstige sfeer speelde de B1 van onze Blue Boys vanavond een toernooi in Boornbergum. De tegenstanders waren stuk voor stuk teams uit een hogere klasse...

De spits werd afgebeten tegen de organiserende vereniging, Boornbergum. Deze derby mocht niet verloren gaan, en dus gebeurde dat ook niet: 0-0. De tweede wedstrijd tegen Donkerbroek/Makkinga werd terecht met 1-0 gewonnen. Tegenstander Read-Swart werd ook overklast, helaas stond het vizier niet scherp zodat het 0-0 bleef. Keeper Thomas had deze wedstrijd welgeteld NUL balcontacten.

In de laatste wedstrijd tegen het Groningse Oostwold moest worden gewonnen om de kampioenstrofee mee naar Nij Beets te brengen. Helaas was het meeste kruit verschoten, zodat voor de derde keer deze avond de 0-0 op het scorebord stond.

Na vier wedstrijden waren er dus zes punten veroverd. Het doelsaldo van Oostwold (2-1) gaf de doorslag wat betreft de eindzege (doelsaldo Blue Boys: 1-0). Een hele goede prestatie als je bedenkt dat Blue Boys het enige gemixte team was (7 jongens, 6 meiden).
We hopen dat deze prestatie de B1 de extra motivatie geeft om zaterdag 6 juni het kampioenschap in de competitie binnen te halen!