Mystery Guest laat Blue Boys jeugd zweten

20 oktober 2016 20:15


Woensdag 19 oktober was de spanning te voelen op De Blauwe Kamp. De B's en C's zagen bleekjes, plukten aan hun haren en giechelden wat. Want wie was de Mystery Guest die vandaag een proftraining zou geven?

Het bleek om Niklas Tarvajärvi, de sterke Finse oud-spits van sc Heerenveen te gaan. In de warming-up werden de spelers direct op scherp gezet. Sommigen meenden dat met de handen in de broekzak te kunnen doen. Nou, niet vanavond! Niet bij deze oud-prof! Niklas benadrukte het belang van goed communiceren en snel spelen.
Daarna werd de jeugd in drie kleine teams verdeeld, zodat iedereen veel aan de bal kwam. Het was schieten, combineren, afronden en omschakelen geblazen. Als je even niet oplette of de oefening op halve kracht dacht te kunnen doen, was daar de stoere Fin met de mooie Finse tongval die je direct wakker schudde.
Na een uur was de pittige training voorbij. Van de spelers kreeg Tarvajärvi een warm applaus, namens de club kreeg hij een Blue Boys-paraplu (kon hij direct gebruiken) en een bos bloemen.
We hebben een prachtige avond gehad, want hoeveel spelers kunnen er zeggen dat ze een training van een ex-prof hebben gehad?

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!