Update coronavirus - Helaas is het seizoen voor alle Blue Boys teams voorbij.

1 april 2020 13:45

De KNVB heeft dinsdag 31 maart 2020 besloten dat de amateurvoetbalcompetities dit seizoen niet meer worden hervat. We vinden het ontzettend spijtig dat onze leden, ouders en vrijwilligers dit seizoen niet meer kunnen genieten van onze prachtige sport. Zeker nu het voorjaarszonnetje daartoe zo uitnodigt. Anderzijds: er gaat niets boven gezondheid. Dus er is geen keuze.

Geen eindstanden dit seizoen
Omdat dit seizoen de competities niet meer worden hervat, heeft de KNVB besloten dat er dit seizoen geen eindstanden komen en er dus geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekercompetities niet uitgespeeld. Het volgende seizoen, 2020/’21, start iedereen weer in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen.

Door het niet uitspelen van de competitie is er niet sprake van een eindstand op basis waarvan de KNVB vindt dat ze een eerlijke promotie/degradatie kunnen toepassen. De KNVB is van mening dat dit het meest eerlijke en heldere besluit is.

Teams die dit seizoen uitkomen in de A-categorie komen in het nieuwe seizoen uit in dezelfde competitie als waarin ze dit seizoen zijn gestart. In de B-categorie kunnen alle teams zich voor het nieuwe seizoen - zoals gebruikelijk - inschrijven voor het gewenste niveau.

In deze Q&A geeft de KNVB antwoord op de meest gestelde vragen.

Tot slot: hoewel iedereen niets liever dan de velden vol met voetbalplezier ziet, hopen wij dat iedereen begrijpt dat zolang dat niet veilig kan, dit gewoonweg geen optie is. Hoe moeilijk en jammer dat ook is. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat we de overheidsmaatregelen blijven naleven, zodat we dit virus zo snel mogelijk kunnen verslaan.

Houd afstand, Blijf gezond en let op elkaar!