Versoepeling coronamaatregelen sporten t/m 26 jaar

4 maart 2021 13:30

In de persconferentie van 23 februari 2021 werd een kleine verruiming in de coronamaatregelen op het gebied van sporten in de buitenlucht bekendgemaakt. Deze maatregelen zijn woensdag 3 maart 2021 ingaan. Door middel van dit bericht willen we jullie hierover informeren.

Nieuwe regels voor buitensport

Op dit moment geldt er een uitzondering voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Zij mogen in teamverband buiten sporten en onderling wedstrijden spelen met teams van de eigen club. Per 3 maart is deze uitzondering verruimd:

·         Jongeren van 18 tot en met 26 jaar mogen onder dezelfde voorwaarden ook sporten, echter alleen bij erkende sportaccommodaties en sportlocaties. Wel onder herkenbare begeleiding;

·         Er wordt geen competitie gespeeld;

·         De sporters hoeven onderling geen 1,5 meter te bewaren; (De vrijstelling geldt alleen voor zover de sport niet beoefend kan worden met inachtneming van de veilige afstand en alleen tijdens het beoefenen van de sport)

·         Mensen met klachten die kunnen wijzen op corona blijven thuis.